Danıştay'dan MEB'e uyarı

Haber Giriş : 28 Şubat 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özdemir, kendisinin geçemediği sınavı kazananların mülakatına girince Danıştay'dan uyarı geldi. Danıştay kararında, "başarısız olan bir adayın mülakatta görevlendirilmesinin hukuka aykırılığı tartışmasızdır" denildi.

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özdemir'in başarısız olduğu bir sınavda başarılı adayların mülakatını yapan komisyonda yer almasının "hukuksuz" olduğunu bildirdi.

Danıştay İkinci Daire, bir öğretmenin başvurusu üzerine gördüğü davada Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen uygulamalara ilişkin yeni bir karar aldı. Daha önce genel müdürün kendi durumuna ilişkin yönetmelik değişikliği ile gündeme gelen Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde şimdi de başarısız bir bürokratın başarılı adayların mülakatını yapması sorunu ortaya çıktı.

Mahkeme, şu anda Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten İbrahim Özdemir'in Bakanlığın yurt dışı teşkilatındaki kadrolara atanmak üzere düzenlenen sınava girdiğini ancak bu sınavdan yeterli puanı alamadığını kaydetti. Özdemir'in, başarısız olmasına karşın başarılı adayların atanmalarında etkin olan temsil yeteneği mülakat komisyonunda yer aldığına dikkat çekilen Danıştay kararında "... mesleki yeterlik sınavına katılıp başarısız olan bir adayın Genel Müdür Vekili sıfatıyla Temsil Yeteneği Mülakat Komisyonunda görevlendirilmesinin hukuka aykırılığı tartışmasızdır" denildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber